opc_loader

Wensenlijst

Over Werkman brillen & contactlenzen, het bedrijf achter Dilembrillen.nl

Familiebedrijf
Ons  prachtige onafhankelijke familiebedrijf, opgericht in 1930, beschikt momenteel over 8 medewerkers en staat garant voor vakmanschap, kwaliteit, service en gedegenheid.

Werkman brillen & contactlenzen
Werkman is gespecialiseerd in brillen en contactlenzen en naast een uitgebreide monturencollectie van met name hoogwaardige merkproducten, beschikt zij tevens over een zeer uitgebreide collectie zonnebrillen van toonaangevende merken zoals, Ray Ban, Vogue, Oakley, Ed Hardy, Gerry Weber, Mercedes, Polaroid enz. enz.

Geschiedenis
In 1930 startte P. Werkman in Zuidhorn zijn zaak. Horlogerie en Juwelier Werkman was een feit. Na de Tweede Wereldoorlog werden brillen aan het assortiment toegevoegd en in 1957 verhuisde de zaak naar Surhuisterveen. Vanaf de jaren 60 nam de vraag naar brillen sterk toe en investeerde Werkman steeds meer in optische meetapparatuur, slijpmachines en monturen. In 1987 werd het juweliersgedeelte verkocht en concentreerde Werkman zich uitsluitend op optiek. Deze specialisatie leidde tot een toename van bekendheid en 6 jaar later was het dan ook noodzakelijk te verhuizen naar een groter en moderner pand. Inmiddels was de naam Werkman een begrip in Surhuisterveen en wijde omgeving en om de groeiende klantenkring optimaal van dienst te kunnen blijven zijn, werd in 2007 het huidige pand aan De Kolk 17 opnieuw gemoderniseerd en werd een verdubbeling van de bedrijfsruimte en de winkel gerealiseerd.

Anno 2015
Dankzij een gestage groei in de afgelopen jaren werken er op dit moment 8 mensen bij Werkman, waaronder 1 gediplomeerde opticien, en 2 opticiens/contactlensspecialisten. Sinds kort is zoon Edo gestart met de opleiding tot Optometrist aan de Hogeschool Utrecht. Wellicht wordt hij straks de vierde generatie Werkman die ons prachtige bedrijf gaat continueren.

Uitnodiging
Wij vinden het prachtig dat u via deze website kennis kunt maken met ons bedrijf, maar  het liefst staan we u natuurlijk persoonlijk te woord. Dan kunnen wij u een goed advies op maat geven. Zeker bij de aanschaf van een correctie montuur of zonnebril, is het belangrijk om eerst de bril daadwerkelijk te passen. Wij vinden het niet verstandig om dergelijke aankopen via het internet te doen.

Oogmeting
Mocht u ook een professionele oogmeting willen, maak dan van te voren een afspraak! Telefoonnumer: 0512 - 36 14 86.